Terug naar het overzicht
BBQ-karbonade in biermarinade

Bier en de barbecue zijn met elkaar verbonden. Een witbier, pilsener of weizen, als het maar een smaakvolle toevoeging is aan het vleesgerecht. Naast het drinken van bier kun je er ook mee koken. Daarom speciaal voor de ultieme bierliefhebber: BBQ-karbonade in biermarinade

 

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 fles bier (pils)
  • 5 takjes verse rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • Peper en zout
  • 1 teen knoflook

 

Bereiding

  1. Pak een grote schaal en meng de geperste knoflook, rozemarijn, laurierblad, suiker en het bier samen.
  2. Wrijf daarna de schouderkarbonades in met zout en peper.
  3. Wrijf de schouderkarbonades daarna in met biermarinade.
  4. Laat de karbonades minimaal een uur in de biermarinade liggen, want hoe langer hoe beter.
  5. Bak de schouderkarbonades zo’n 10 tot 15 minuten op een flink hete barbecue.

 

Eet smakelijk!


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app