Terug naar het overzicht
Beleef Bockbier – de leukste festivals

Het bockbierseizoen loopt van eind september tot eind februari. De aandacht voor het seizoensbier concentreert zich toch vooral in de maand oktober. In september komt het eerste bockbier op tap en in de schappen. In de maand oktober is het allemaal bockbier wat de klok slaat. Je kunt de meest uiteenlopende bockbieren proeven op festivals, waar je met een beetje geluk ook kunt spreken met de brouwers. Wij hebben de leukste bockbier-festivals op een rijtje gezet.

 

Amersfoorts Bockbier  Festival

https://www.amersfoortsbockbierfestival.nl/

6-7-8 oktober

Krankeledenplantsoen – Amersfoort

Aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort kun je in het weekend van 6 tot en met 8 oktober genieten van bijzondere bockbieren uit de regio Amersfoort en van daarbuiten. Het is echt een festival met meer dan alleen bockbier. Er is onder meer food en live muziek.

Nationale Bokbierdag

http://www.bokbierdag.nl

8 oktober

Binnenstad Zutphen

De binnenstad van Zutphen vormt het historische decor voor de 21ste editie van de Nationale Bokbierdag. Met meer dan 100.000 bezoekers is dit het grootste eendaagse bockbierevenement van ons land. De Zutphense horeca presenteert enkele tientallen soorten bockbier, er is live muziek, food, oude ambachten en een brouwdemonstratie.

Bockbierfestival Woerden

8 oktober

Kasteel Woerden

De Stichting Promotie Speciaalbier Woerden houdt op zondag 8 oktober haar jaarlijkse bockbierfestival. Locatie is het prachtige Kasteel Woerden. Alleen de locatie is al een bezoek waard. Maar dat zijn ook zeker de bockbieren die er geproefd kunnen worden. Veel brouwerijen uit de omgeving, maar ook van daarbuiten en zelfs een enkele buitenlandse bock.

Deventer Bokbier Festival

https://www.facebook.com/deventerbokbierfestival/

14 oktober

Lebuïnuskerk – Deventer

Biercafé De Heks houdt dit jaar voor het eerst een bockbierfestival in de Hanzestad aan de IJssel. Locatie is de Lebuïnuskerk in hartje Deventer. Tal van brouwerijen maken hier hun opwachting om hun bockbier aan het publiek te presenteren.

PINT Bokbierfestival

27-28-29 oktober

Beurs van Berlage – Amsterdam

Het PINT Bokbierfestival viert dit jaar het veertig-jarig bestaan. Meer dan honderd verschillende bockbieren worden er getapt. De beursvloer aan het Damrak is drie dagen een walhalla voor elke bierliefhebber. Hier vind je nagenoeg alles wat Nederland op bockbier te bieden heeft.

Vriendenbock

https://www.vriendenbock.nl/

3-4 november

Grote Sint Laurenskerk – Alkmaar

Enkele tientallen bockbieren kun je proeven tijdens Vriendenbock, een bierfestival in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar. Tijdens deze derde editie kun je weer veel bockbieren proeven, die je niet overal tegenkomt. Bij de bockbieren wordt een passend stukje live muziek gepresenteerd.

 

Heb je tips voor leuke bierfestivals of -activiteiten? Mail ze naar info@datsmaaktnaarbier.nl.

 


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app