Terug naar het overzicht
Vier de liefde voor bier en eten tijdens de Week van het Nederlandse bier!

Dit jaar wordt voor de zevende keer op rij de Week van het Nederlandse Bier georganiseerd. Van 24 mei tot en met 3 juni zijn er door het hele land tal van bieractiviteiten georganiseerd om de Nederlandse biercultuur te vieren.

 

Bierland Nederland

Open brouwerijen, masterclasses, proeverijen, workshops, bierdiners en zelfs een eigen festival. Tijdens de Week van het Nederlandse Bier wordt alles uit de kast gehaald om ontdekkers, bierliefhebbers en bierexperts het mooiste van onze o zo geliefde drank te laten zien. Heel Nederland staat deze week dus compleet in het teken van bier.

 

Nederlands Bierproeffestival in Den Haag

Traditiegetrouw wordt de Week van het Nederlandse Bier geopend tijdens het Nederlands Bierproeffestival. 24, 25 en 26 mei presenteren ruim 40 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 bieren in De Grote Kerk in Den Haag. De kerk wordt deze dagen omgetoverd tot een sfeervol festivalterrein waar je in ieder hoekje en gaatje weer iets nieuws en spannends ontdekt. Natuurlijk kan food daar niet bij ontbreken!

 

Bier & food

Als liefhebber van bier & food kun je op het kerkplein je hart ophalen. Diverse foodtrucks bereiden hier smaakvolle gerechten en hapjes die je mooi kunt combineren met de aanwezig bieren. In het festivalboekje vind je een overzicht waarin de verschillende biercategorieën zijn gekoppeld aan de gerechten op het foodplein. Wat dacht je van een sappige Flanksteak met een Blond & Krachtig bier? Een Mexicaanse burger met een Donker & Rijk bier? Of empanadas met kip en een bier uit de categorie Soepel & Subtiel? Aan alles is gedacht om de veelzijdigheid van bier te benadrukken en jou telkens weer van een smakelijk combinatie te voorzien.

 

Culinair genieten

Naast al het bier en food plezier tijdens het Nederlands Bierproeffestival worden er tijdens de Week van het Nederlandse Bier culinaire bierdiners georganiseerd door Mitra. Op verschillende locaties in Nederland kun je aanschuiven voor een culinaire ontdekkingsreis. Tijdens een 6-gangen diner, natuurlijk met bijpassende bieren, ontdek je welke mooie combinaties je kunt maken tussen bier en eten. Bekijk hier waar deze bierdiners plaatsvinden en hoe je kunt deelnemen.

Ook zijn er een hoop restaurants en andere horecagelegenheden die deze week Nederlands speciaalbier omarmen. Zo geniet je bij Restaurant Djoyn in Den Bosch van een heerlijk 4-gangen diner met bij ieder gerecht een bijpassend proefglas Nederlands bier, staat er bij de Goudse Eend in Gouda voor iedere liefhebber een plankje bier en kaas te wachten en ben je in het oudste café van Nijmegen van harte welkom om aan te schuiven bij een sfeervol 5-gangen bierdiner georganiseerd door Nevel Artisan Ales. Kortom, je krijgt het als bierliefhebber nog druk tijdens de Week van het Nederlandse Bier!

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief van Nederland


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app