Terug naar het overzicht
Smaakvol combineren is proberen en daar weer van leren!

Bij een borrel of diner denkt men nog iets te vaak aan wijn als bijpassende drank. Zo zonde! Met bier kun je namelijk veel meer kanten op! We geven je dan ook graag tips & tricks om de lekkerste bier en food combinaties op tafel te zetten. Natuurlijk geven we je ook een aantal setjes waar het water je van in de mond loopt.

Experimenteer en leer 

Experimenteren met bier en eten is misschien wel één van de leukste dingen die er is. Maak het jezelf niet te moeilijk. We raden je aan altijd een bier bij een gerecht te kiezen in plaats van een gerecht bij een bier te bedenken. Zo maak je het combineren namelijk een stuk makkelijker.

Focus op de kern

Je wilt natuurlijk die perfecte match vinden. Zoek daarom haakjes waaraan je de combinatie kunt ophangen. Gebraden en gegrild vlees heeft vaak een zoete smaak, die prima gaat bij de zoete smaak, die je in veel donkere bieren uit de smaakcategorie Donker & Rijk aantreft.

Heb je wat pittigheid in je gerechten? Dan is een hoppig bier, zoals een IPA, een goede keuze. Is je gerecht echt kruidig heet? Neem dan liever een verfrissend bier uit de categorie Soepel & Subtiel.

Heb je bij de borrel of na het diner een mooi kaasplankje bedacht? Dat is ideaal om een mooi bier bij te drinken. Jonge, romige kazen gaan uitstekend met bieren uit de categorieën Soepel & Subtiel en Fris & Fruitig. Heb je meer belegen en pittige kazen, zoek dan bijpassende bieren die ook hoger in intensiteit zijn. Bieren uit de categorie Blond & Krachtig en Intens & Uitdagend zijn dan vaak ideale begeleiders.

Om te watertanden

Zoals beloofd geven we je ook een aantal smaakvolle combinaties mee om binnenkort zelf eens op tafel te zetten. Wat dacht je van rolletjes van gerookte zalm, roomkaas en bieslook in combinatie met de Affligem Tripel? Of een mini hamburger met de Gerardus Blond? Wil je echt even gek doen ga dan voor een Intens & Uitdagend bier zoals de Gouverneur Stout op Hout van Lindeboom. Het spektakel dat zich dan in je mond afspeelt, geeft je bijna kippenvel!

Met zulke combinaties wil iedereen toch bier bij de borrel?! Vind je het toch nog lastig om bier- en foodcombinaties te maken? Maak dan gebruik van onze biermatch. Typ jouw gerecht in de zoekbalk en je krijgt heel veel smaakvolle bieren voorgesteld. Combineer smakelijk!

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief van Nederland


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app