Terug naar het overzicht
De lekkerste biertips bij dorstig weer!

Het kan niet op deze zomer. Na weken van stralend zonnig weer krijgen we de komende dagen te maken met een hittegolf, als we de kenners mogen geloven. Dorstig weer dus! Voldoende drinken is dan erg belangrijk. En dan bedoelen we water en geen bier. We geven je graag wat biertips om het lichaam, en de geest, deze dagen lekker koel te houden.

Goudgele rakker

Nou ja, wat is er lekkerder dan na een tijd in de zon zo’n ijskoude gele rakker naar binnen kloeken? Bij het zien van de condensdruppels op zo’n vaasje met een witte hoed stroomt bij menigeen het water al in de mond. Laat je niet weerhouden en geniet. Doe dat zeker op tropische dagen wel met mate. Alcohol heeft namelijk een vochtafdrijvend effect. Bij teveel alcohol zal je vochttekort – zeker bij temperaturen van de rond de 30 graden – snel toenemen.

Alcoholvrij genieten

Terug naar de tropische weersverwachting. Het wordt prachtig weer, dus trek je er op uit. Naar het strand bijvoorbeeld. Zon, zee, strand en dan is het al gauw tijd voor een biertje. Begin nu eens met een alcoholvrij bier. De smaak van de nieuwe generatie alcoholvrije bieren komt heel dicht in de buurt van het reguliere pilsje. Probeer het maar eens. Het ontbreken van de alcohol houdt je bovendien scherp en fris, zodat je optimaal kunt genieten van die lange zomerse dag.

Hou je niet van alcoholvrije pils? Dat kan natuurlijk. Probeer dan eens een alcoholvrije weizen. Dit zijn frisse zomerbieren gebrouwen met tarwe en gerst. Pils wordt meestal gebrouwen van uitsluitend gerst. Juist die tarwe geeft een fris zuurtje. Dat gecombineerd met de volle smaak van een weizen maakt dat je de alcohol nauwelijks mist.

Van alle markten thuis

O je bent een hophead, een liefhebber van craft bieren met pit, met veel hop en een stevige bitterheid. Ook dan kun je alcoholvrij genieten. Diverse brouwers hebben een alcoholvrije IPA in hun assortiment. Al deze soorten alcoholvrij bier zijn op steeds meer plekken verkrijgbaar, zowel in de winkel als de horeca.

Een verstandige keus tijdens zomerse dagen zijn ook de zogenaamde sessionbieren of radlers. Radlers zijn een mix van bier en limonade en zijn verkrijgbaar als alcoholvrij of als laag alcoholische drank. Radlers zijn vaak zoet en fruitig en ijskoud gedronken een prima dorstlesser. Zoek je meer karakter, ga dan voor de session bieren. Dit zijn bieren met overwegend een hoppig karakter, maar met alcoholpercentages van tussen de 2,5 en 4% alcohol.

Er is zoveel keuze om de komende zomerse dagen te genieten. Kies je voor een stranddag met alcoholhoudend bier, dan is het aan te bevelen om af en toe een glas water tussendoor te drinken. Dan blijft het zonnetje ook achter die coole zonnebril de hele dag schijnen.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief van Nederland


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app