Terug naar het overzicht
Wat jij wilt – de beste of de lekkerste!

De bierrevolutie die in Nederland woedt, heeft ertoe geleid dat we flink wat te kiezen hebben. We hebben dit najaar de keus uit meer dan honderd verschillende bockbieren van eigen bodem. En als er zoveel te proeven valt, ligt een competitie natuurlijk erg voor de hand.

Verschillen en smaak

Om te ervaren hoe groot de verschillen zijn en om je eigen smaak goed te leren kennen, is het leuk om een aantal bockbieren op een rijtje te zetten. Maak je eigen proeverijtje door een aantal verschillende bockbieren aan te schaffen. Regel iemand die de bieren voor je inschenkt, zodat je niet weet welk bier je proeft. Alleen dan kun je tot een objectief oordeel komen. Probeer het zicht, de geur en de smaak van het bier nauwkeurig te omschrijven. Als je pen en papier gebruikt wordt het echt heel leerzaam en kun je je proefvaardigheden in rap tempo verbeteren. Erg leuk en gezellig om dit met meerdere mensen te doen, zodat je ook van elkaar kunt leren.

Wedstrijd

Aan het eind van de rit heb je je favoriet gekozen. Dat is jouw lekkerste bockbier. In ons land waren er twee grote toonaangevende bockbier-competities met een soortgelijke strekking, maar met toch een opmerkelijk groot verschil. Op 21 oktober is het lekkerste bockbier gekozen. Dat gebeurde in de Stadsbrouwerij Eindhoven. Zo’n 150 bier-enthousiastelingen kozen de Eigenzinnige Herfstbock van  BE+ER als lekkerste bockbier en de Johannieter van Jopen als lekkerste zware bockbier van Nederland

Bepalingen

Tot dit jaar was er ook een verkiezing van het Beste Bockbier van Nederland. Een deskundige jury bekeek of het bockbier wel goed gebrouwen was. Er werd echt met een technisch oog gekeken, waarbij de smaak natuurlijk wel een belangrijke rol speelt. Het Beste Bockbier van Nederland is dit jaar niet doorgegaan. Vraag is of deze verkiezing in de toekomst een vervolg zal krijgen.

Het beste bockbier of het lekkerste. Smaken verschillen, dus bepaal vooral zelf je favoriet. Veel plezier op je ontdekkingstocht door bockbierland.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief van Nederland


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app