Terug naar het overzicht
De deuren van Nederlandse brouwerijen staan wagenwijd open!

Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen op 1, 2 en 3 juni staan de deuren van een hele hoop Nederlandse brouwerijen wagenwijd open. Deze drie dagen zijn een mooi afsluiting van de Week van het Nederlandse Bier. Pak dus zeker je kans en ga langs bij jouw favoriete brouwerij!

 

De Nieuwe Nederlandse biercultuur

Bier is hot, hip en vooral helemaal happening. Nederland omarmt de groei van de bierwereld dan ook met open armen. Overal waar je kijkt, zie je wel iets dat met bier te maken heeft. Maar om er nu alleen maar van te proeven.. Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen die slok. Daarom heeft de Stichting Week van het Nederlandse Bier de Nederlandse Brouwerijdagen in het leven geroepen. Bierliefhebbers krijgen zo de kans het brouwproces van dichtbij te aanschouwen en een duik in de nieuwe Nederlandse biercultuur te nemen.

 

Van passie tot professie

Wat zo mooi is aan de bierwereld, is dat het voor vrijwel iedere brouwer is begonnen bij zijn of haar passie voor bier. Hoelang de brouwer ook al in het vak zit, die passie krijg je er niet uit. Dat zul je ook tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen keer op keer ontdekken. Je kunt namelijk gewoon kletsen met de brouwers en hen alles vragen wat je maar wilt. Zij zullen je met alle liefde antwoord geven en laten zien waar zij iedere dag weer van hun passie, hun professie maken.

Maar er is meer dan alleen een rondleiding door verschillende Nederlandse brouwerijen. Zo worden er op diverse locaties brouwdemo’s, proeverijen en presentaties gegeven om de bezoekers te informeren over de mooie bieren en grote variëteit aan smaken die er in Nederland gebrouwen worden.

 

Bijna 80 brouwerijen

Aan de Nederlandse Brouwerijdagen 2018 doen maar liefst 78 brouwerijen mee. Vrijdag 1 juni kun je aan 34 brouwerijen een bezoekje brengen. Op zaterdag 2 juni zijn er 64 brouwerijen geopend, en zondag 3 juni zijn er 52 brouwerijen die je van harte verwelkomen! Dus trommel al je bierliefhebbende vrienden op, neem je kinderen mee op sleeptouw of maak er een gezellig familie-uitje van. Iedereen is deze dagen van harte welkom! Natuurlijk wordt er in de brouwerijen en proeflokalen uitsluitend bier geschonken aan personen ouder dan 18 jaar.

Let op: de openingstijden en het programma verschilt per brouwerij, dus check vooraf de op de website van de Nederlandse Brouwerijdagen de informatie over de brouwerij die je wilt bezoeken.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief van Nederland


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app