Terug naar het overzicht
De zomer in je glas!

Het is zomer, en dat betekent zon, slippers, barbecue en verfrissend bier! Pils kennen we natuurlijk allemaal. Tijd voor meer variatie! Deze bieren maken iedere barbecue nog specialer:

 

Blond

Niets is lekkerder dan een fris, dorstlessend glas blond bier in de zon. Het lichte bittertje stoomt je smaakpapillen klaar voor het echte barbecuewerk.

 

IPA

Fris, bitter en stoer. Een IPA mag niet ontbreken op jouw barbecue. Zeker met wat gerechten met meer pit is een IPA een prima keuze. O, en wist je dat de India Pale Ale helemaal niet uit India komt? Dit bier werd meegenomen in schepen vanuit Engeland naar India. Door het toevoegen van extra hop bleef het langer goed tijdens de reis.

 

Witbier

Witbier (niet te verwarren met Weizen) past uitstekend bij salades, pastasalades en vis. Dorstlessend en laagdrempelig. Laat die zomervibes maar komen!

 

Fruitig einde

Sluit de avond af met een lichtzoet fruitbier zoals Kriek. Lekker bij een toetje net bijvoorbeeld vanille ijs. Ook geeft een fruitbier je weer wat frisse moed als de avond nog even gaat duren.

 

Of toch niet

De betere gesprekken komen op gang met een goede Tripel of een Quadrupel. Een Tripel heeft vaak een fruitig en alcoholisch karakter met een bittertje. Een Quadrupel heeft zachte zoete tonen van karamel, gedroogd fruit en chocolade. Een ideaal slaapmutsje.

 

Bonustip

Behalve bij de barbecue is bier ook ontzettend lekker óp de barbecue! Probeer eens een marinade van donker bier met vleeskruiden of ga voor het Amerikaanse Beer Can Chicken. Schuif een hele kip rechtop met z’n kopje omhoog over een halfvol blik bier en laat ‘m anderhalf uur in een dichte barbecue garen.


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app