Terug naar het overzicht
Fruits de bière! Vis combineren met bier, hoe doe je dat?

Het is zomer in Nederland! De zon schijnt, de terrassen lopen vol en het bier vloeit rijkelijk. Daar wordt natuurlijk ook heerlijk bij gegeten. En je hebt ze vast wel eens zien staan, van die grote schalen vol zeevruchten. Vaak worden ze gecombineerd met een glas witte wijn, maar nog lekkerder is het om dit te combineren met verschillende bieren. En daar hoef je echt niet perse de deur voor uit! Wij geven je een ‘Fruits de bière’ plateau, gewoon voor thuis!

 

Tijd voor slingers!

Op een plateau vol zeevruchten, met een mooi woord ‘Fruits de mer’, zie je altijd minimaal 5 verschillende soorten lekkernijen uit de zee liggen. Meestal zijn dat oesters, kreeft, langoustines, garnalen en gamba’s. Deze vijf worden vergezeld door aanvullingen zoals mosselen, kokkels en venusschelpen. Een rijkelijk gevulde en zeer geliefde versnapering!

Nu horen we je denken.. “Een beetje overdreven voor thuis in de tuin, vind je niet?!” Maar waarom? Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen! Dus pak af en toe gewoon eens even lekker uit. Op ons plateau kiezen we voor oesters, kreeft, langoustines, garnalen, gamba’s en mosselen. Uiteraard gecombineerd met Nederlandse bieren.

 

Deftig met kreeft

De licht zoete smaak van kreeft wil je graag behouden, kies daarom niet voor een al te zwaar bier. Maar wel voor een bier met klasse! Een Blond bier zoals een Saison of een premium Pilsener past hier heel mooi bij. Serveer de kreeft bijvoorbeeld met de Brand Saison of Chateau Neubourg van Gulpener. Handig: het koolzuur in deze bieren maakt je tong ook weer schoon voor het volgende hapje!

 

Langoustines, garnalen en gamba’s

Deze drie zeevruchten zijn behoorlijk vol en ook wat romig qua mondgevoel. Het licht zoetige van deze zeepareltjes zijn ook heel kenmerkend. Die kenmerken wil je natuurlijk vasthouden of zelfs versterken, dus kies je voor een licht bier met karakter. Soepel & Subtiel is hier het toverwoord! Neem bijvoorbeeld de IPAL van Noordt & De Prael of Affligem Blond als begeleider. Het licht bittere en frisse karakter van deze bieren zorgt ervoor dat deze bier- & foodcombinatie mooi in balans is.

 

Verse mosselen

Mosselen gaan perfect samen met Witbier en Weizen. De ziltige smaak van de mosselen versterkt de smaak en tempert het licht bittere van een bier. In combinatie met de frisheid van een Witbier of een Weizen krijg je dus een heerlijk smaakbommetje in je mond. Combineer bij de mosselen de Maallust Kolonist Weizen of Witte Vrouwen van brouwerij De Leckere. Wil je even flink uitpakken? Combineer de mosselen dan met een Donker & Rijk bier zoals Bommen & Granaten van Brouwerij de Molen!

Bouw het combineren van de bieren en zeevruchten rustig aan op. Volle glazen zijn hierbij zeker geen vereiste. Neem liever een proefglaasje en laat de smaken van de bieren en de zeevruchten op je inwerken. Genieten noemen we dat! Proost!

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief van Nederland


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app