Terug naar het overzicht
Deel deze blog

Van een hapje bij de borrel wordt iedereen vrolijk! Daarom serveert de Bier Butler je deze week een borrelhapje waar je zonder twijfel je vingers bij aflikt. Simpel, snel maar vooral bomvol smaak. Van deze geitenkaasballetjes ga je echt genieten!Het lijkt zo makkelijk; even snel een borrelhapje klaarmaken. Maar dat kan nog wel eens tegenvallen. Zeker wanneer je een overheerlijk hapje bij een met zorg uitgekozen bier wilt serveren. En daar komt onze Bier Butler om de hoek kijken! Tijdens #BierButlerVrijdag serveren wij namelijk de lekkerste bier- en foodgerechten om jouw bierbeleving nóg lekkerder te maken.Heerlijke smaakbommetjesDeze geitenkaasballetjes met olijven en pistachenootjes zijn een schot in de roos wanneer je een tripel gaat schenken. Geitenkaas kan namelijk altijd wel een zoetje gebruiken. Omdat we nu geen honing gebruiken fungeert het bier als honing! Wat je nodig hebt voor deze smaakbommetjes? Let maar op!Ingrediënten voor 3 stuks:75 gram geitenkaas65 gram zwarte olijvenSchil van een halve limoen70 gram pistachenootjesBereiding:Doe de limoenrasp en de fijngesneden zwarte olijven door de geitenkaas. Houd drie olijven over. Prak dan alles tot een geheel. Pak een derde van het mengsel en rol er een balletje van. Druk dan een hele olijf in het midden van het balletje en druk wat aan. Rol het balletje tot de geitenkaas mooi om de olijf heen zit. Rol het balletje dan door de pistachenoten. Doe dit ook met de rest van het mengsel tot je drie balletjes hebt gevormd.Pak een mooi, bierschoon glas dat geschikt is voor een tripel. Zoals gezegd kan geitenkaas een fijn zoetje wel gebruiken en fungeert het bier in deze combinatie als honing. Drink daarom bijvoorbeeld een smaakvolle Affligem tripel.Loopt het water je al in de mond? Snel aan de slag dan! Eet smakelijk en proost!
Deel deze blog