Terug naar het overzicht
Je likt vingers af bij deze chocolade bavarois!

Zo’n dessert waar het je meteen van in de mond loopt, dat is deze chocolade bavarois van je favoriete Bier Butler. Bij de allerleerste aanblik ben je meteen verkocht! Romig, smeuïg en supersappig. Al helemaal wanneer je de chocolade bavarois combineert bij een overheerlijk, donker en rijk bier!

Tijdens de koudste dagen van het jaar ga je natuurlijk op zoek naar verwarming. En dan hebben we het niet over de kachel natuurlijk. Nee, we hebben het dan over bier en eten. Een echte match made in heaven, mits de juiste keuzes worden gemaakt. Gelukkig maar de Bier Butler dat voor jou geen lastige keuze. De combinatie is namelijk al voor je gemaakt! Natuurlijk is dit vooral een leidraad, maar probeer de combinatie maar eens uit. Dan wil je niets anders meer!

Smullen maar!

Wat heb je nodig hebt voor dit overheerlijke dessert? We zetten de ingrediënten en bereidingswijze voor je op een rijtje zodat ook jij deze chocolade bavarois op tafel kunt toveren!

 

Ingrediënten voor twee personen:

90 gram chocolade (72% cacao)

100 ml slagroom

Sinaasappelschil

1 blaadje gelatine

Koud bier

 

Bereiding:

Begin met het smelten van de chocolade. Dit doe je au bain-marie door een schaal bovenop een pan met heet water te zetten. Stroot de chocolade daar in en laat het al roerend smelten. Doe hier tegelijkertijd de sinaasappelschil doorheen.

Laat ondertussen de gelatine in het koude bier weken. Als de chocolade helemaal gesmolten is doe je de geweekte gelatine erbij. Voeg de slagroom toe en roer alles tot een glad geheel.

Verdeel het mengsel in twee kleine bakjes en zet deze 1,5 tot 2 uur in de koelkast. Hierna is de chocolade bavarois mooi opgestijfd.

Drink bij dit lekkere dessert de Grand Prestige van Hertog Jan, een mooie Barley Wine met geroosterde karameltonen- en smaken. Het lichte bittertje past ontzettend goed bij de chocolade bavarois. Proost!


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app