Terug naar het overzicht
Les je dorst met de meest smaakvolle zomerbieren!

Warm, benauwd, fris of juist koud. Het is altijd maar weer afwachten wat de Nederlandse zomer ons brengt. Wat we wel zeker weten is dat er deze zomerdagen af en toe toch echt even een flink zonnetje schijnt in ons kikkerlandje. En daar kun je behoorlijk dorst van krijgen. We zetten de lekkerste zomerbieren voor je op een rijtje. Daar les jij zeker je dorst wel mee!

Begin lekker fris

Met het zonnetje op je bol kan een zwaarder bier nog weleens wat heftiger binnen komen dan je normaal gesproken gewend bent. Begin daarom lekker fris als je heel erg dorstig bent. Bieren uit de categorie Fris & Fruitig lenen zich daar perfect voor.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de Seumerfeugel van de Texelse bierbrouwerij? Een gloednieuw tarwebier waar je de zomer zelfs in terug proeft. De Seumerfeugel is heerlijk verfrissend met tonen van zeekraal én zeezout. En met maar 3,9% kun je ook gemakkelijk nog een tweede nemen. Combineer dit bier tijdens de lunch of diner bij een frisse salade met geitenkaas of een stukje kip en je kunt er weer helemaal tegenaan.

Soepeltjes verder gaan

Als je meer op zoek bent naar een wat moutiger bier, dan zijn bieren uit de categorie Soepel & Subtiel ook heerlijk in de zomer. Neem de Mama Pale Ale van Oedipus. Deze fijne Pale Ale met 5% alcohol is niet te ingewikkeld en mooi op smaak door de citrustonen van de gebruikte hop.

Ook Broeders van brouwerij vandeStreek past mooi in dit rijtje. Dit soepele bier is gebrouwen met Duitse hop en kun je op vrijwel ieder moment drinken. Niet te gek, wel heel lekker verfrissend. Eet hier een lekker gebraden kippetje of een stukje witvis bij om het helemaal af te maken!

Zomerse ontdekkingen

Deze zomer zijn Session bieren de absolute trend. Een hoop brouwerijen brengen deze laag alcoholische bieren uit, om de behoeftes van de bierliefhebbers te beantwoorden. Daar worden we dus heel blij van! Zomerse ontdekkingen die jij kunt gaan doen zijn bijvoorbeeld de Grolsch Session IPA, Noordt New England Session IPA en de Hertog Jan Enkel. Alle drie laag in alcohol, maar hoog op smaak. Zet ze maar eens naast elkaar en proef het verschil!

Er valt deze zomer heel wat te ontdekken als we het hebben over frisse, smaakvolle bieren. Zomerbieren zijn dus echt de bieren waarmee je de dorst lest, maar ook nog heerlijk kunt genieten van de verschillende stijlen in de bierwereld. Bepaal wat jij op het moment belangrijk vindt en kies daar jouw bier bij uit. Zomerbier = genietbier!

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief van Nederland


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app