Terug naar het overzicht
Maak van bier jouw lichtpuntje tijdens de donkere dagen!

De dagen zijn korter, de wind blaast je strakke coupe door de war en de kans op een nat pak wordt iedere dag weer wat groter. Getsie, de guurste tijd van het jaar is echt weer aangebroken… Gelukkig is er tijdens deze donkere dagen echt nog een lichtpuntje te vinden: Nederlands bier! Dat maakt je weer helemaal warm en hoppy!

 

Drink verantwoord

We gaan je hier natuurlijk absoluut niet vertellen dat je bij iedere regenbui of windhoos, een glas bier moet inschenken. Daar schiet je helemaal niets mee op! Maar een goed glas bier kan je wel weer even lekker verwarmen en die verwaaide coupe en natte sokken naar de achtergrond schuiven. Gewoon even lekker met de voetjes omhoog en achterover leunen met een goed glas bier in de hand. Haardje aan, krantje erbij en weg is die barre tocht door het herfst- of winterweer!

 

Verfrissend kruidig

In eerste instantie denk je tijdens het najaar aan verwarmende, donkere bieren. Toch zijn er ook zeker lichte, verfrissende bieren die je tijdens de donkere dagen kunnen verwarmen. Denk bijvoorbeeld aan een kruidige Tripel zoals de Thai Thai Tripel van Oedipus en T.I.T.S. van Brouwerij Frankendael. Maar ook de Winter White IPA van Lowlander Beer gaat je zonder twijfel positief verrassen. Deze verfrissende maar winterse IPA is namelijk gebrouwen met jeneverbessen en spar!

Ook een Weizenbock of Dunkelweizen maakt je snel weer warm en hoppy. De combinatie tussen een verfrissende Weizen en volle, zoete Bock of extra moutigheid, maakt deze bierstijlen tot volmondige verwarmers om even goed van te genieten. Probeer het maar eens met de Skuumkoppe van de Texelse Bierbrouwerij of de Dunkel Weizen van Grolsch.

 

Volop verwarmend

Natuurlijk slaan we ook de donkere bieren niet over als we het hebben over lichtpuntjes tijdens de donkere dagen. Er zijn namelijk zoveel overheerlijke donkere bieren om even de tijd voor te nemen.

Ga eens voor een rijke Stout zoals de Schelde Oesterstout bij een chocoladedessert, of schenk jezelf bij de haard een Dubbel van LaTrappe in. Ook een Bockbier kun je dit najaar natuurlijk niet aan je voorbij laten gaan. Kies dan voor de ‘Lekkerste van 2018’, oftewel De Landloper van brouwerij Maallust. Zo kom je die donkere dagen wel door!

Wil je deze overheerlijke Nederlandse bieren combineren met smaakvolle gerechten op tafel? Dat kan natuurlijk! In de Bier Butler App krijg je binnen de kortste keren het lekkerste bieradvies bij jouw gerecht of combineert de Bier Butler een smaakvol gerecht bij jouw favoriete bier.

Download de app hier!

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief van Nederland


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app