Terug naar het overzicht
Maak deze zomer een overheerlijke spijsreis door Europa!
Als het om bier gaat valt er in de meest populaire vakantielanden onder Nederlanders een hele hoop te genieten. Je kunt natuurlijk iedere zomer weer op pad gaan, maar thuis is het ook heerlijk vertoeven. Voor de thuisblijvers halen wij de drie favoriete vakantiebestemmingen gewoon naar Nederland. Met deze bier & foodcombinaties kun jij dus vakantie in eigen land vieren, maar maak je ondertussen een overheerlijke spijsreis door Europa!

Hollandse favorieten

Sinds jaar en dag is Frankrijk de onbetwiste leider van het lijstje favoriete bestemmingen van Nederlanders. Nummer twee is Duitsland en de derde plek is voor Spanje. Alle drie bestemmingen waar je met volle teugen kunt genieten van allerlei heerlijke versnaperingen. Denk aan tapas in Spanje, quiche Lorraine in Frankrijk en bratwurst in Duitsland. En wat drinken we daar dan het allerliefst bij? Juist. Een mooi glas bier natuurlijk!

Vakantie in eigen land

We beginnen onze reis in Duitsland. Duitsland staat natuurlijk vooral bekend om wienerschnitzels, pretzels, bratwurst en brood. Maar eigenlijk is een typisch Duits gerecht niet direct te benoemen. Het verschilt hier namelijk nogal per regio. Wat wel overal hetzelfde is, is dat eten hier echt een traditie is. Duitsers houden van goed eten en… goed bier! En daar kunnen wij ons wel in vinden natuurlijk. Leg wat curryworsten op de barbecue, maak een verse aardappelsalade en schenk een heerlijk glas La Trappe Blond in. Wil je eens gek doen? Dan is het Intens & Uitdagende bier Koud Vuur van Baxbier ook een hele mooie combinatie. Wedden dat jij het gevoel hebt dat je in Duitsland aan het genieten bent?

C’est la vie!

Na Duitsland reizen we door naar Frankrijk. Het land van de stokbroden, croque monsieur en natuurlijk de ultieme klassieker: quiche Lorraine. De open taart met kaas, spek en luchtig geklopte eiervulling is dan ook in vrijwel heel Frankrijk te vinden. Deze quiche zelf bakken is heel simpel en dus heerlijk voor een relaxte zomerdag. Serveer er een frisse tomatensalade bij en schenk de vandeStreek Hopart of Texels Skuumkoppe in. Van deze combinatie loopt het water je toch in de mond?!

Viva España!

Nu we in Frankrijk uit zijn gegeten en gedronken gaan we verder naar het zuiden. Op naar de Spaanse kust en de robuuste binnenlanden van dit zonnige Europese oord. Siësta, fiësta en een lekkere cerveza om het af te maken. Natuurlijk gaat dit allemaal samen met de lekkerste gerechten. Tapas, paella, churros en ga zo maar door. Spanjaarden weten wel wat genieten is! Een heerlijk Spaans gerecht dat perfect past op een zonnige dag is paella. Dit rijstgerecht met kip, groenten en garnalen zet je binnen een handomdraai op tafel. Welke bieren je hierbij kunt serveren? De keuze is reuze. Klik snel door naar de Bier Butler app en zoek op Paella. Jouw persoonlijke bierbutler geeft je de lekkerste biercombinaties. Fijne zomer!

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief van Nederland


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app