Terug naar het overzicht
Rustig aan beginnen

De keuze is in bier is reuze. Alleen in Nederland kun je al kiezen uit duizenden verschillende bieren. En dan heb je nog minstens zoveel bieren uit de rest van de wereld die in ons land worden aangeboden in de supermarkt, bij de slijterij of online. Je moet bijna expert zijn om je weg te vinden in dat oerwoud van bier.

Dat Smaakt Naar Bier reikt je de helpende hand. De juiste keuze maken is niet zo moeilijk als het wellicht lijkt. Drink je wel eens Pils en wil je wel eens iets anders proberen? Of was je tot nu toe niet zo’n bierdrinker en vind je het spannend om een mooi glas bier te proeven? Stort je dan niet gelijk van de zwarte piste.

Zwarte piste

Als beginnende skiër begin je ook voorzichtig. Je pakt eerst een bescheiden helling en als je die onder de knie hebt, ga je op zoek naar de volgende uitdaging. Zonder ervaring op de zwarte piste gaan staan, is vragen om ongelukken.

Zo is het met bier eigenlijk ook. Waag je als beginnende en ontdekkende bierdrinker niet gelijk aan zwaar gehopte bieren met veel bitterheid of Imperial Stouts vol gebrande koffie-aroma’s. Deze smaken kunnen snel rauw op je dak vallen. Je zou dan zo maar tot de conclusie kunnen komen dat speciale bieren niet iets voor jou zijn. En dat is zonde, want bier is zo breed qua smaak. Voor iedereen is er wel wat wils.

Zes smaakcategorieën

Dat Smaakt Naar Bier heeft zes verschillende smaakcategorieën gedefinieerd. In deze categorieën kun je alle mogelijke bieren indelen. Alles hierover vind je op deze site, DatSmaaktNaarBier.nl. De zes categorieën even op een rijtje: Soepel & Subtiel, Fris & Fruitig, Amber & Elegant, Blond & Krachtig, Donker & Rijk en Intens & Uitdagend.

Ben je een beginnende, ontdekkende bierdrinker dan zijn met name Soepel & Subtiel en Fris & Fruitig de plaatsen waar je smaakvolle en toegankelijke bieren vindt, zoals bierstijlen als Blond, Witbier en Weizen. Je zou ook al kunnen kijken naar Amber & Elegant naar een ietwat donkerder bier.

Kilometers op de teller

Voor de bierdrinkers met wat kilometers op de teller bieden Blond & Krachtig en Donker & Rijk de nodige uitdaging. In Blond & Krachtig vind je onder meer zware Blond-bieren en Tripels. In Donker & Rijk zitten bieren met zoete karamelachtige smaken en wat bescheiden gebrande bitterheid. De zwarte piste is Intens & Uitdagend. Ervaren bierdrinkers vinden in dit zeer brede segment zeker wat van hun gading.

Natuurlijk is bovenstaand geen wet van meden en perzen. Het is een goed bedoeld advies waarmee je stapsgewijs ervaring kunt opbouwen en smaken leert herkennen en waarderen. Rustig aan beginnen is zo gek nog niet.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief van Nederland


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app