Terug naar het overzicht
Sappige beenham uit de oven met bier vol power!

Een sappige beenham uit de oven doet je het water in de mond lopen. Al helemaal wanneer je dit combineert met een krachtig en smaakvol bier en lekkere bijgerechtjes. Jouw persoonlijke Bier Butler heeft daarom weer een overheerlijk recept voor je, natuurlijk voorzien van de perfecte biercombinatie.

Een stukje vlees uit de pan kunnen we allemaal, maar een stuk vlees sappig en smeuïg uit de oven krijgen is nog best een kunstje. Dat is natuurlijk geen probleem voor jouw favoriete Bier Butler en met zijn tips en tricks kun jij ook aan de slag! Tijdens #BierButlerVrijdag serveren wij de lekkerste bier- en foodgerechten om jouw bierbeleving nóg lekkerder te maken. Zo begin jij overheerlijk aan je weekend!

Ingrediënten:

Beenham

Beenham van 200 a 250 gram

15 gram grove mosterd

5 gram kerriepoeder

6 gram paprikapoeder

3 gram zout

3 gram peper

Krieltjes

350 gram krieltjes

25 gram roomboter

Zout en peper

Broccoli

300 gram broccoli

Peper

 

Bereiding:

Begin met het voorverwarmen van de oven. Doe dat op 190 graden Celsius.

Smeer de beenham liefdevol maar stevig in met mosterd. Strooi dan de kerriepoeder, paprikapoeder, zout en peper over de met mosterd ingesmeerde beenham. Draai daarna de beenham in de schaal nog eens door het mengel zodat de beenham aan alle kanten voorzien is van de kruiden en de mosterd. Leg de beenham in de ovenschaal. Verdeel de rauwe krieltjes rondom de beenham in de ovenschaal en bestrijk ze met een beetje boter. Strooi hier nog een beetje peper en zout overheen. De beenham en de krieltjes zet je nu een half uur op 190 graden in de voorverwarmde oven. 

Nu kun je verder met de broccoli. Doe de broccoliroosjes in de pan en breng het aan de kook. Zet het vuur lager en laat de broccoli 4 tot 5 minuten koken. Wanneer het half uur voorbij is haal je de beenham en krieltjes uit de oven. De broccoli leg je op een bord met de beenham en de krieltjes ernaast.

Schenk dan een goed glas bier in. Dit gerecht smaakt overheerlijk onder begeleiding van een stevig bier zoals de Krachtig Dort van de Alfa brouwerij in Limburg. Proost!

 

Heb jij de Bier Butler app al gedownload? Daar kun je nog veel meer smakelijk combinaties vinden!


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app