Terug naar het overzicht
Storm in een glas water: bier met mate mag best

Was dat even schrikken vorige week. Volgens berichten in de media heeft onderzoek uitgewezen dat je beter geen bier kunt drinken. Alcohol – en dus bier – zou je leven verkorten. Iemand rekende uit dat op basis van het bewuste onderzoek elk glas bier een half uur van je leven zou kosten.

En wij maar denken dat 1 of 2 glazen bier per dag prima in een verantwoorde levensstijl past. Dat hadden eerdere wetenschappelijke onderzoeken aangetoond. Waarom was de uitkomst van dit onderzoek nu ineens zo anders?!

De aap kwam begin deze week uit de mouw. De uitkomsten van het onderzoek waren totaal verkeerd geïnterpreteerd. Via de Erasmus Universiteit werden de uitkomsten met de media gedeeld en die vertrouwden blind op de kennis en kunde van de geleerden aldaar. Onterecht, zo bleek. De uitkomsten waren zo fout in de media verschenen, dat ze uitgebreid gerectificeerd moesten worden.

Gelukkig maar. De sensationele berichtgeving van afgelopen week bleek dus een storm in een glas … bier. Als je maar geniet met mate is er niks aan de hand. Een of twee glazen bier per dag kunnen best, als je af en toe een paar dagen overslaat. Bier is een drank die hoort bij gezelligheid, vriendschap en genieten.

Het was wel even de wereld op zijn kop na de berichtgeving afgelopen week. We kunnen ons voorstellen dat er veel mensen met ons geschrokken zijn. Nu de verkeerde berichtgeving door de media zijn gerectificeerd, willen wij de positieve kracht van bier graag nog eens onderstrepen.

Er komen mooie dagen aan! Een glas bier is dan een prima idee! Proost!

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief van Nederland


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app