Terug naar het overzicht
Verover het hart van jouw Valentijn met bier & chocolade

Volgens Dat Smaakt Naar Bier is er geen betere manier om jouw Valentijn de liefde te verklaren dan met bier & chocolade. En met deze combinaties schiet je deze Valentijnsdag zeker weten in de roos!

Love is in the air!

Beeld het je even in; een frisse winteravond aan het begin van februari. De haard staat aan (of de verwarming wat hoger), de lichten zijn gedimd en er staan kaarsjes op tafel. Daarnaast staan de glazen te wachten tot zij zich met bier mogen vullen en de chocolade lacht je tegemoet. Na een paar minuutjes ongeduldig wachten stapt jouw Valentijn binnen en kan Cupido aan zijn taak beginnen..

Even op gang komen

Om de smaken van de bier en chocolade combinaties zo goed mogelijk uit te laten komen is het belangrijk dat de smaakpapillen schoon zijn. Je weet natuurlijk niet wat jouw Valentijn als laatst gegeten of gedronken heeft dus begin met een sprankelend en verfrissend bier om de mond te reinigen en te proosten op jullie liefde voor elkaar.

Kies bijvoorbeeld een mooie verfrissende Pilsener, zoals een Chateau Neubourg of een koolzuurrijke Weizen, zoals Weizen van Brouwerij Noordt. Wil je het echt stijlvol aanpakken kies dan een champagnebier zoals Deus Brut des Flandres of een Symbiose van Bronckhorster Brewing Company. Houd het wel netjes bij één glaasje. Deze sprankelende bieren drinken heerlijk weg maar je wilt het natuurlijk wel tot het einde volhouden.

Chocolade aardbeien

Vervolg jullie bierige liefdesavontuur met een zoete smaakvolle combinatie. Aardbeien en chocolade staan sinds jaar en dag symbool voor romantiek. Helaas is februari niet het perfecte moment voor verse aardbeien, dus gaan we voor een Fris & Fruitig bier met geuren en smaken van aardbeien zoals de Timmermans Strawberry Lambiek. Combineer dit fruitige bier met een vol en romig stukje melkchocolade. Op zoek naar een meer uitgesproken combinatie? Kies dan chocolade waar ook zout in zit.

Ruik aan het bier en neem de geuren in je op. Neem dan een slok van het bier om de smaken te ontdekken. Daarna neem je nog een slok, deze houd je in de mond en daar neem je een hapje chocolade bij. Meng de chocolade al kauwend met het bier. Door de fruitige tonen in het bier wordt de chocolade voller van smaak en komt de fruitigheid van het bier nog sterker naar voren. Proeft jouw Valentijn de combi niet direct? Dan schenk je toch gewoon nog een beetje bij.. Maak daarna jullie smaakpalet klaar voor de volgende combinatie door wat water te drinken.

Romige romances

Een wat vollere, meer verwarmende combinatie vol romigheid en romance is die van chocoladetruffels en een Donker & Rijk bier. Romige truffels zijn bijvoorbeeld mooi te combineren met de volle, zoete smaken van een Rochefort 10 of La Trappe Quadrupel. Deze smaakbommen versterken elkaar mooi in balans en lokken zonder twijfel een verrassende reactie uit.

Verwarmende mousse

Wil je meteen het achterste van je tong laten zien? Maak dan een heerlijk chocoladedessert met bier. Wat dacht je van een pure chocolademousse met een scheutje Hertog Jan Grand Prestige. Heb je liever melkchocolade? Dan past daar bijvoorbeeld een Texels Dubbel daar mooi bij. Als het zelf maken van een chocoladedessert niet aan jou besteed is, dan kun je deze bieren natuurlijk ook naast het toetje drinken. Maak het vooral niet te moeilijk. Als jij geniet, geniet jouw Valentijn zeker weten met je mee. Hoppy Valentine!

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief van Nederland


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app