Terug naar het overzicht
Vier bockbier met de Nederlandse Brouwers!

Traditiegetrouw wordt de komst van het bockbierseizoen groots gevierd door de Nederlandse Brouwers. Ook dit jaar is de opening weer een feestje van formaat! Maandag 1 oktober wordt tout bierig Nederland verwend met de lekkerste bockbier- en spijscombinaties bij LAB-44 in Zaandam.

Traditioneel maar vooruitstrevend

Sinds jaar en dag wordt het nieuwe bockbierseizoen door de Nederlandse Brouwers geïntroduceerd tijdens een speciaal evenement op de eerste maandag van oktober. Een traditie die door de overkoepelende organisatie van de tien grootste brouwerijen van Nederland, met veel liefde en passie in stand wordt gehouden. En dit jaar dus met extra aandacht voor de lekkerste bockbier- en foodcombinaties.

Bierexpert Derek Walsh en chef de cuisine LAB-44 Roy Pickkers presenteren maandag 1 oktober een aantal zeer smaakvolle gerechten waarbij bockbieren van verschillende Nederlandse brouwerijen worden gecombineerd. Wij zetten de gerechten en biercombinaties alvast voor je op een rijtje.

Bockbier bij gerechten van klasse!

Het begint allemaal met een amuse van geitenkaas crème met een kletskop van hazelnoot en gekarameliseerde vijgen. Deze amuse wordt gecombineerd met de Budels Bock. Daarna wordt de Breugem Seanse Bock geschonken bij een spoom waarin de Breugem Bock verwerkt is met Professor Grunschnabel, jasmine, sinaasappel en yuzu ijs.

Dit lekkers wordt opgevolgd door een fine de Claire oester met een umami salade en umami bouillon, waarbij De Leckere Rode Toren en/of Texels Bock wordt geschonken. Na een korte pauze wordt daarna een huisgebakken pizza met pompoen, mascarpone, San Daniel Prosciutto en bockbier mout geserveerd. In het glas krijgen de gelukkige gasten Alfa Bokbier, Lindeboom Herfst Bock en/of Amstel Bock geschonken.

Regelrechte smaaksensaties

Het hoofdgerecht is een geitenstoof met crème van gerookte pastinaak, Amsterdams uitje en zoet/zuur ingemaakte wortel. Het bockbier dat hierbij geschonken wordt? Dat is de Prael Herfstbock, Jopen 4-granen Bockbier, Walhalla Heimdal Imperial Rye Bock en/of La Trappe Bock.

Het festijn wordt afgesloten met een selectie bonbon’s van Chocolaterie van Limmen met 3 verschillende vullingen van bier en een krokante bonbon van Zaanse sambal! Hier wordt Hertog Jan Bockbier, Hoop Awesome Autumn Rum Bock, Gulpener IJSBock, ’T IJ Dubbelbock en/of Grolsch Rijke Herfstbok bij geschonken.

Bier- en foodcombinaties voor jou

Natuurlijk kun je al deze overheerlijke gerechten terugvinden in de Bier Butler App. Onze biersommeliers vertellen je daar precies welk gerecht overheerlijk bij jouw bier naar keuze past. Download de app in de AppStore of Google Playstore en ga op ontdekking!

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief van Nederland


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app