Terug naar het overzicht
Vriezen? Lekker aan de stamppot!

De komende dagen daalt de temperatuur. ’s Nachts gaat het op veel plaatsen vriezen. Hoe kouder het wordt, hoe steviger onze maaltijden. Niet voor niks eten we vooral in de winter graag een stevige stamppot.

 

Verwarmen met een mooi glas bier

Zo’n voedzaam gerecht waar je op koude dagen warm bij blijft combineert ook prima met wat zwaardere bieren, die je ook die warmte geven. We richten ons even op de klassieke stamppot boerenkool met worst. Een lekker prakkie, zeker als je het kuiltje vol giet met een smakelijke jus. Welk bier past hier nou goed bij? In de handige Bier Butler App raden de bierbutlers je aan de Texels Skuumkoppe te serveren bij je bordje boerenkool. Een vol bier met fruitige tonen en aroma’s van mout en karamel. De frisheid van dit bier zorgt er bovendien voor dat je maaltijd niet te zwaar wordt. 

De Texels Skuumkoppe is een bier dat het hele jaar door gedronken kan worden. Je kunt ook kiezen voor een iets zwaarder seizoenbier: een bockbier. Het bockbier van Grolsch, Budels, De Leckere, Hertog Jan en Amstel zijn aanraders.

Een bockbier en een dubbel liggen dichtbij elkaar qua smaak. Niet gek dus, dat ook een dubbel prima combineert met een stamppot. Denk eens aan La Trappe Dubbel of de Dulle Griet van de Scheldebrouwerij. 

De Beste Biermatch

Welk bier het best matcht hangt mede af van jouw stamppot recept, je jus en de begeleidende rookworst of verse worst. Met meerdere mensen aan tafel is het leuk om verschillende soorten bier te proeven. Discussieer tijdens het eten over welk bier volgens jou het best past. Dat is leuk en je leert van elkaar.

Wil je meer goede tips over bier en spijs? Download dan de Bier Butler App. Met deze handige gratis app combineer je elk gerecht met een bier. En geeft je de Bier Butler een bier, dan zoekt hij of zij er een passend gerecht bij.

Win een bierproeverij

Heb je al op onze Facebookpagina gekeken? Daar geven we deze maand een bierproeverij weg voor tien personen. Je gaat met je vrienden zes bieren proeven bij passende hapjes. Niemand minder dan Bier Butler Arvid Bergström komt bij jou thuis om jou en je vrienden een geweldige avond te bezorgen. Meedoen? Like onze Facebook Dat Smaakt Naar Bier, download de app en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Zo heb je altijd je persoonlijke Bier Butler binnen handbereik. 

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief van Nederland


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app