Terug naar het overzicht
Welk bier in welk bierglas?

Er zijn erg veel verschillende soorten bier en verschillende bierglazen. Welk bier hoort in welk bierglas? Een korte uitleg:

 

Pilsener

In de kroeg drink je pilsener vaak uit een vaasje of een ‘fluitje’. Je kunt het ook drinken uit een glas op een voetje. Het glas is aan de basis wat smaller en loopt naar boven breder uit. Dit glas is geschikt voor een dikke schuimkraag en voelt licht aan de mond. Je zult de pils direct proeven.

 

Weizen

De weizenglazen zijn hoog en normaal gesproken past er een halve liter in. Er zijn ook kleinere formaten. Wanneer je jouw Weizen goed inschenkt komt de schuimkraag tot boven het glas. Een weizenglas heeft de vorm van een zandloper, smal in het midden en bovenaan weer breder.

 

Abdijbieren en amber

Bij abdijbieren hoort een kelk. Een kelk heeft een glas in een komvorm met daaronder een lange voet. De aroma’s van abdijbieren en ook van Amberbieren komen perfect tot hun recht door de vorm van het glas.

 

Bockbier

Bockbier wordt geschonken in een tulpvormig glas. Dit houdt de smaken goed binnenboord en maakt het vormen van een dikke schuimkraag mogelijk. Het tulpvormige glas staat op een stevige voet. Een tulpvormig glas is niet alleen voor Bockbier een uitstekende keuze. Door de tulpvorm met zijn smallere opening bovenin is het een ideaal glas voor veel verschillende aromarijke biersoorten.

 

Proost!


Deel deze blog

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app