graan-afbeelding

Tussen de uitgestrekte weiden van het Nederlandse Waddeneiland Texel vind je de Texelse Bierbrouwerij. Waar vroeger in Oudeschild nog kaas werd gemaakt, glanzen nu koperen brouwketels. Het bier van de brouwerij is op het eiland een echt begrip. Maar ook ‘Overzee’, in de rest van Nederland, wordt het bier van de Texelse Bierbrouwerij zeer gewaardeerd.

Ontdek hier zeer smakelijke foodcombinaties met bieren van de Texelse Bierbrouwerij!

Texels Bock

Texels Bock heeft de kleuren van de herfst, zoete tonen en een licht bitter karakter. Een echte smaakmaker, zo blijkt uit alle prijzen die dit bier reeds gewonnen heeft. Met 7,0% een heerlijk verwarmend bier om de herfst mee door te komen!

Goed in combinatie met:

Gekruide gerechten Pittige en belegen kazen Vleesgerechten Zoete desserts

Texels Skuumkoppe

De Skuumkoppe van Texels is al jarenlang het meest gedronken bier van de brouwerij. Deze Dunkel Weizen is Amber & Elegant en vol van smaak. Dit heeft de Skuumkoppe te danken aan de gist, dit geeft het bier zijn kenmerkende romigheid.

Goed in combinatie met:

Jonge en romige kazen Gekruide gerechten Kip en gevogelte Pittige en belegen kazen Salades Vette vis Vleesgerechten Witvis Zoete desserts

Verkrijgbaar bij:

Texels Seumerfeugel

Texels Seumerfeugel is een dorstlessend, fris tarwebier met een verrassende, lichtzilte afdronk door de zeekraal (3.9% alcohol). Het bier is vernoemd naar een zomers fenomeen op het eiland. Zodra de zon schijnt, zie je ze namelijk op heel Texel; seumerfeugels. Dit zijn badgasten op zoek naar verkoeling!.

Goed in combinatie met:

Jonge en romige kazen Kip en gevogelte Salades Witvis

Texels Vuurbaak

Texels Vuurbaak is van oorsprong gebrouwen ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van de brouwerij en ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van de vuurtoren op Texel. Het bier is donker, heeft een roodachtige gloed en heeft zowel fruitige als zoete aroma's. Het bleek zo'n succes, dat de Vuurbaak nog steeds met alle liefde gebrouwen wordt!

Goed in combinatie met:

Jonge en romige kazen Gekruide gerechten Kip en gevogelte Pittige en belegen kazen Salades Vette vis Vleesgerechten Witvis Zoete desserts

Download de app

Met de Bier Butler app vind je overal en op elk moment een passend bier bij jouw gerecht.

download in appstore download in android play store
download de Dat Smaakt Naar Bier app